Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 26. 08:37, kedd | Helyi

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület megtartotta bor- és pálinkaversenyét

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület megtartotta bor- és pálinkaversenyét

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület első alkalommal megrendezett pálinkaversenyének és a 39. borversenyének eredményhirdetésére március 23-án került sor a Dombóvári Művelődési Házban.

A dombóvári és járási borosgazdák mellett minden évben meghívást kapott a Pécsi Bacchus Borklub tagsága is.

Összesen 116 bor, és 74 pálinkamintát vizsgáltak meg a szakértők. Az elmúlt évhez képest jóval népszerűbb volt a rendezvény, 44 borosgazda nevezett a megmérettetésre és 27 jelentkezőt regisztráltak a pálinkaversenyre.

Ismét óriási munkát végeztek a bor és pálinka bírálók. Az arany, ezüst és bronz elismerések mellett minden nevező rövid összefoglalót is kapott, hogy jövőre még jobb minőségű italok készülhessenek.

Páldi Ede az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és vendégeket, majd Kovács István foglalta össze a tapasztalatokat a bor, míg Schmieder Tamás a pálinka készítéséről a leadott minták alapján.

A legjobbak az arany minősítés mellé aranyérmet is kaptak az olimpia évében. A legjobb fehérbor címért járó serleget Böröcz István vehette át, a legjobb rose bor kategória nyertese a Bacchus Borklub és a legjobb vörösbor elismerés boldog tulajdonosa a Bazsonyi pincészet lett.

Pálinka kategóriában a zsűri Pintér Szilárd meggy pálinkáját emelte ki és vehette át a címhez járó kupát.

A két kategóriában a két legaktívabb versenyzőt külön díjazták. Kovács Károly 14, míg Papp Tibor 13 mintát adott le a zsűrinek.

A legeredményesebb az egyesület tagságából a pálinkaversenyen Nagy Lajos lett, aki szintén egy csillogó kupával térhetett haza.

A jó hangulatot tovább emelte az Attalai Pávakör, bordalaival, verseivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.