Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Február 15. 13:14, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Közösségi teret hoznak létre Kocsolán és Gyulajon

Közösségi teret hoznak létre Kocsolán és Gyulajon

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.

Lajos Anikó, Kocsola független polgármestere az MTI-nek elmondta, a község önkormányzata 198 millió forintot fordíthat arra, hogy a település központjában fekvő zöldterületén létrehozzák az új teret. A mintegy 500 négyzetméteres területen kültéri játékokat, okospadokat helyeznek el, parkolókat építenek, és egy kertmoziként is használható vetítőhelyet alakítanak ki.

Az 1240 lakosú faluban nincs művelődési ház, az új téren kültéri kulturális rendezvényeket is tarthatnak. A projekt 2024 nyarán kezdődik el - tette hozzá.

Selmeci László, a 930 lakosú Gyulaj független polgármester azt közölte: a településen 102 millió forint támogatással egy piaccal összekapcsolt közösségi teret építenek.

Az idén kezdődő és 2025. december végén záruló projekt keretében elkészülő piacon helyi és környékbeli termelők árulhatnak, és a közmunkaprogramban termesztett zöldségeket is értékesíthetik majd - mondta a falu vezetője.

A fotó illusztráció.

Címkék: Gyulaj, Kocsola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.